Richard Vlierman en Carlijn Hammink schieten toernooi in Ierland

Op dit moment is een deel van de Nederlandse Kernploeg in Ierland voor een klootschiettoernooi op internationaal niveau. Ook Niej Haarbig is vertegenwoordigd en de personen Richard Vlierman en Carlijn Hammink. Zij zijn vrijdag samen met hun begeleiders Frans Hoek, Peter Kemperink en pa en ma Hammink afgereisd naar Ierland alwaar men vrijdag getraind hebben.

Gisteren is de eerste wedstrijd verschoten.
Bij de heren waren het de Ieren die er met de winst vandoor gingen. David Murphy wist Gary Daly met 10 centimeter verschil te verslaan. 1573,80 voor Murphy, 1573,70 voor Daly. Op een keurige vierde plaats volgde Henk Heerink (1485,10meter). Jos-Bert Aalbers werd vijfde met 1461,90 meter. Bas Senger (1372,50m) werd zevende, Harold Dolleman werd achtste (1197,30m) en Richard Vlierman werd negende met een afstand van 1161,20meter.

Lindsay Leussink zal morgen als winnaar van de zaterdag van start gaan. Met haar 1244,20 meter wist ze Silke Tulk (1241,40meter) nipt voor te blijven. Carlijn Hammink werd vijfde met een afstand van 1018 meter.

Vandaag vindt de tweede wedstrijd plaats. De groepen worden ingedeeld op sterkte, dat wil zeggen dat de winnaars van vandaag met de nummers twee en drie op pad gaan. De rest van de teams wordt ook ingevuld naar ranking. Uiteindelijk worden beide resultaten bij elkaar opgeteld en dat bepaald de eindstand.