Ook op de straat Niej Haarbig bij Nederlandse top

Na het enorme succes tijdens de 1e Grolsch Champions Tour wedstrijd op het veld was er afgelopen zaterdag tijdens de 1e Grolsch Champions Tour op de straat wederom groot succes. Het aantal klootschieters van Niej Haarbig dat hier deelneemt is wat minder dan op het veld, echter de prestaties zijn niets minder.

Was het Richard Vlierman die op het veld een mooie 2e plek behaalde achter clubgenoot Rob Scholten, op de straat wist Richard wederom een mooie 2e plek te bemachtigen. In zijn 12 schoten wist hij een afstand te overbruggen van maarliefst 1733,18 meter, net iets te kort voor een 1e plaats die naar Harold Dolleman ging met 1751,05. Op de straat worden in totaal 4 wedstrijden gespeeld waarvan de verste 3 afstanden bij elkaar opgeteld worden.

Bij de dames wordt Niej Haarbig vertegenwoordigd door Carlijn Hammink. Ook Carlijn zette een topprestatie neer door een mooie 3e plaats te behalen met 1383,- meter. Zij moest Merlin Oude Nijhuis en Silke Tulk voor haar dulden, maar dit geeft goede hoop voor de rest van de wedstrijden.

Kortom: een 2e en een 3e plek, Niej Haarbig is wederom trots op haar klootschieters.

De uitslagen en de stand vind je terug onder “NKB”.