Rob Scholten wint Grolsch Champions Tour veld

Spannend was het in de Grolsch Champions Tour tot op het laatste moment. De laatste 2 wedstrijden werden zaterdag 20 december geschoten op de Haarleheidebaan te Reutum. De strijd om de titel ging tussen Rob Scholten en Melle Analbers van de KTO. Rob had 2 goede wedstrijden nodig om van Melle te kunnen winnen en beide heren waren in bloedvorm. Er werd keihard gestreden om de overwinning en dit leverde een geweldig spannende klootschietwedstrijd op. Waar Melle de vorige 2 wedstrijden wist te winnen, was het nu Rob Scholten die beide keren de 1e plaats opeiste en Melle beide keren op een 2e plaats achterliet. Twee zeer belangrijke overwinningen, want het verschil in de eindstand was uiteindelijk 1 punt. Rob werd kampioen in de Grolsch Champions Tour op het veld en mag zich de beste mannelijke klootschieters van Nederland noemen.

Maar Niej Haarbig had nog meer deelnemers in dit toernooi, tevens selectietoernooi voor de Nationale kernploeg. De beste 10 plaatsen zich voor de kernploeg.
Richard Vlierman, Tom Kemperink en Guus Weghorst waren de overige 3 deelnemers, dus Niej Haarbig was sterk vertegenwoordigd. Richard liet deze zaterdag zien dat hij nog steeds bij de top van Nederland hoort, door twee keer de 3e plaats voor zich op te eisen. Met dit mooie resultaat werd hij ook in de eindstand 3e. Tom Kemperink had een redelijke wedstrijd, goed genoeg om zich te plaatsen voor de kernploeg met uiteindelijk een mooie 8e plaats. Guus kwam helaas 1 punt te kort voor plaatsing in de kernploeg, met 31 punten werd hij 11e en viel hij er net buiten.

Naast het veld werd ook het onderdeel zetten verschoten. Hier waren de rollen omgedraaid voor Rob en Melle. Melle wist alle 3 de wedstrijden te winnen en werd met 30 punten terecht kampioen. Rob werd knap 2e. Ook Tom plaatse zich met een mooie 8e plek. Guus en Richard vielen beide buiten de top 10, maar voor hen had dit onderdeel geen betekenis.

Uiteindelijk dus 3 heren van Niej Haarbig in de kernploeg, een topprestatie, waar de vereniging enorm trots op is.