Joop Oude Avenhuis Clubheld Gemeente Tubbergen

In het voorjaar organiseerde het Algemeen Dagblad de verkiezing Clubheld van Nederland. Verenigingen konden mensen aanmelden die zij erg belangrijk vinden voor hun vereniging, de zogenoemde clubheld van de vereniging. Zij streden dan mee om de Titel Clubheld van Nederland, maar ook per woonplaats zou er gestreden worden om clubheld van de desbetreffende gemeente.

Klootschietersvereniging Niej Haarbig heeft Joop Oude Avenhuis genomineerd als Clubheld om alles wat hij voor zijn vereniging en de klootschieterssport in het algemeen heeft betekent en nog steeds betekent. Na een periode waarin er op alle genomineerden gestemd kon worden, is het uiteindelijk Joop Oude Avenhuis gelukt om binnen de gemeente Tubbergen de meeste stemmen te verwerven, waardoor hij van het AD onlangs de oorkonde uitgereikt kreeg als Clubheld van de gemeente Tubbergen. Helaas kreeg hij niet voldoende stemmen om Clubheld van Nederland te worden, maar Joop is hier natuurlijk bijzonder trost op en nam de oorkonde met veel genoegen in ontvangst.

Een kleine opsomming leert dat Joop de terechte winnaar is van deze verkiezing. Als klootschieter is hij al 59 jaar lid van KV Niej Haarbig. Joop is vele jaren penningmeester geweest, is afgevaardigde geweest namens de vereniging in de Oranjestichting, waar hij ook jarenlang penningmeester is geweest. Daarnaast heeft Joop 43 jaar geleden het jeugdbestuur van Midden Twente opgericht en is hier nog steeds wedstrijdleider van. Joop is officieel scheidsrechter van de Nederlandse Klootschietbond en alle teams kunnen jaarlijks vele keren een beroep op hem doen om diverse NKB-wedstrijden te leiden. Ook is Joop nog steeds betrokken bij de vele activiteiten die de vereniging organiseert en als er hulp nodig is, je hoeft Joop maar te vragen of hij staat al klaar. Kortom, Joop is een voorbeeld voor velen en daarom terecht Clubheld van de gemeente Tubbergen.