Richard en Aniek Vlierman winnen eerste “Gerard Huttenbokaal”

Als opvolger van het jaarlijkse afvalsysteem, organiseerde Klootschietersvereniging Niej Haarbig dit jaar voor het eerst het clubtoernooi. 4 wedstrijden, waarvan de beste 3 tellen, gevolgd door een finale waarin de 6 hoogst geëindigden het in 1 wedstrijd tegen elkaar moesten opnemen. Er werd dit jaar voor het eerst een wisselbokaal aan deze wedstrijd verbonden, beschikbaar gesteld door Gerard Hutten, dus er werd zowel bij de heren als de dames gestreden om de Gerard Huttenbokaal.

Het weer was voortreffelijk en iedereen was dan ook erg goed gemutst.
Bij de heren stonden de beste 6 uit de voorrondes in de finale en bij de dames de beste 5. Bij de heren werd Richard Vlierman kampioen met 2020 mtr., gevolgd door Gerard Hoek met 1864 mtr. 3e werd Brian Oude Steenhof met 1770 mtr, 4e werd Rudi Nijhuis met 1658 mtr, gevolgd door Marcel op een 5e plaats met 1514 mtr. en Joop Oude Avenhuis op een 6e plaats met 1447 mtr.

Bij de dames werd Aniek Vlierman kampioen met 1327 mtr, gevolgt door Leonie Vreman op een 2e plaats met 1236 mtr. en Annie Hutten op een 3e plaats met 1207 mtr.. 4e werd Anja Kwast met 1043 mtr en Anita Vlierman werd 5e met 999 mtr.

De kampioenen ontvingen uit handen van Gerard Hutten de zeer bijzondere, door hem zelf gemaakte “Gerard Hutten Wisselbokaal” en voor de 2e plaatsen stelde Gerard het Groot Klootschietersboek beschikbaar. Alle prijswinnaars ontvingen daarnaast nog een kleine attentie. KV Niej Haarbig kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi, welke voor het eerst op deze wijze werd verschoten.