KV Niej Haarbig wint NKB Cupfinale veld

De strijd der giganten, de NKB cupfinales op het veld waaraan alleen de beste teams van Nederland deelnemen, vond afgelopen zondag 14 september plaats. Na een reeks van wedstrijden volgens het knock-out systeem plaatsten de 2 als laatst overgebleven teams zich voor de finale die dit jaar werd gehouden op de Haarleheidebaan te Tubbergen. Dé locatie waar in mei 2016 ook het Europees Kampioenschap plaats zal vinden.

Klootschietersvereniging Niej Haarbig had zich met maar liefst 2 teams, het heren- en damesteam, geplaatst voor deze finales. De dames namen het om 12:00 uur op tegen de dames van Oud Ootmarsum, de heren om 14:00 uur tegen de heren van Mander.

Helaas lukte het de dames, bestaande uit: Carlijn Hammink, Karin Scholten, Ellen Scholten, Leonie Vreman en Aniek Vlierman niet om hun finale te winnen. Ondanks dat de dames toch goed schoten, kwamen zij kracht en dus vaart te kort ten opzichte van de dames van Oud Ootmarsum. Zowel wedstrijd 1 als 2 werd hierdoor verloren en daarom mochten zij de beker voor de nummer 2 van Nederland in ontvangst nemen, toch een goede prestatie.

De herenfinale was een stuk spannender. Beide teams hadden hun beste 4 sporters opgesteld, dit waren voor Niej Haarbig: Rob Scholten, Tom Kemperink, Guus Weghorst en Richard Vlierman (en reserve Brian Oude Steenhof) en voor Mander Robert Blankenvoort, Bart Kamphuis, Robert Meijer en Mark Oude Luttikhuis. Op papier beide kanshebber op de titel, maar Niej Haarbig was in bloedvorm.

Rob Scholten trok weg met een schot van maar liefst 160 meter, hier moest Mander al ruim 40 meter op laten zitten. Nadat vervolgens Guus zijn kloot in het zachte zand terecht kwam liep Mander iets in, maar daarna was het hek van de dam. Niej Haarbig breidde de voorsprong met rasse schreden verder uit en na 12 schoten lagen zij ruim 100 meter voor op Mander en was het eerste punt binnen. De wedstrijd om het 2e punt was spannender, weer trok Rob enorm van leer en zette Niej Haarbig direct op voorsprong, zo’n 25 meter, maar Mander wist vervolgens redelijk bij te blijven. De voorsprong van Niej Haarbig bleef variëren tussen de 20 en 40 meter, tot aan het laatste schot bleef het spannend. Beide teams bleven enorm geconcentreerd, maar de voorsprong die Niej Haarbig had werd niet meer uit handen gegeven, ook het 2e punt en dus het NKB Cupkampioenschap ging naar de heren van Niej Haarbig.

Samen met de vele supporters die waren meegekomen werd het feest geopend in het clubgebouw aan de Haarleheidebaan. Nadat Niej Haarbig de beker uit handen van Jan Stroot van de BWC in ontvangst had genomen, werd er nog 1 gedronken waarna iedereen zich richting Kampkuiper in Harbrinkhoek, het clubhonk van Niej Haarbig, verplaatste. Hier werden de sporters en supporters van Niej Haarbig warm onthaald door Gerard Kampkuiper en zijn personeel. Het werd een zeer gezellige voortzetting van de middag onder het genot van de nodige alcoholische versnaperingen en een heerlijke hap. De beker werd toegevoegd aan de prijzentafel bovenaan de trap bij Kampkuiper, zodat deze voor iedereen te bewonderen is.