Even voorstellen april 2012

Deze maand in “Even voorstellen”: Lars Masselink

Lars is geboren op 21 november 1994 (17 jaar) en woont sinds enkele jaren aan de Haarbrinksweg te Harbrinkhoek samen met vader Marcel, moeder Anja en broer Lars.

Lars is een echte Masselink, zijn ogen verraden hem hierin, dezelfde ogen die altijd vol vreugde zijn. Het komt bijna niet voor dat Lars niet vrolijk is, hij is altijd enthousiast, opgewekt en hij is dan ook een graag geziene gast op de klootschietersbaan. Lars is een echte sportman, naast klootschieten, neemt vooral voetbal een belangrijke plaats in zijn leven in. Naast zelf actief voetballer te zijn (nu wat minder in verband met diverse blessures) volgt hij zijn club FC Twente op de voet, geen wedstrijd gaat hem mis, hij heeft zelfs een clubkaart. Maar ook thuis voor de buis volgt hij het voetbal op de voet, maar ook tennis volgt hij zo nu en dan. Naast al dat sporten is uitgaan erg belangrijk (je bent jong en je wilt wat) en televisie kijken natuurlijk, maar wat misschien nog wel het belangrijkste is, dat is zijn vriendin.

Om uit te gaan moet er natuurlijk ook wat geld op de plank komen, dit verdient hij bij Groothuis Timmerfabriek. Hij werkt hier alweer 3 jaar in de vakanties en op de zaterdagen en knapt alle voorkomende klusjes op.

In het dagelijks leven is Lars scholier, hij volgt de HAVO aan de St. Canisius te Almelo. Hij moet nog iets meer dan een jaar als het goed is, want hij zit nu in de 4e klas. En dan, dan zal het iets van de politieschool gaan worden, want Lars wil later graag bij de politie. Eerst als agent, maar uiteindelijk in het arrestatieteam.

Het klootschieten is Lars met de paplepel ingegoten. Dit kan ook niet anders met zo’n legendarische klootschietersfamilie. De familie Masselink is ondertussen een begrip geworden in klootschietersland. Zijn opa, Bernard, was één van de 4 B’s uit het legendarische klootschietersteam van voorheen KV Harbrinkhoek dat in de jaren ’60 en ’70 bijna alles wist te winnen wat er te winnen viel. Ook zijn Oma, Marie Masselink, was een graag geziene vrouw op de klootschietersbaan die veel voor het klootschieten en de vereniging heeft betekend. Maar ook vader Marcel, tante Annette, oom Edwin,oom Ben, tante Yvonne en oom Gerrit, allemaal klootschieters of oud-klootschieters. Vooral aan Annette kan Lars een groot voorbeeld nemen, zij wist ook internationaal door te breken, iets wat voor Lars zeker ook tot mogelijkheden behoort. Maar zijn grootste voorbeeld is toch wel zijn vader Marcel, één van de toppers van KV Niej Haarbig, alhoewel Lars niets meer onderdoet voor zijn vader. Lars is ondertussen dus alweer 11 jaar lid van onze vereniging, sinds 2001 toen hij 7 jaar jong was. Het is vooral de gezelligheid binnen de vereniging en de betrokkenheid van alle leden wat hem erg aanspreekt.

Lars ontwikkeld zich vooral de laatste jaren als een groot klootschieter. In de beginjaren van zijn carrière in de middenmoot, maar de laatste jaren weet hij diverse keren in de top te eindigen. Hij won de jeugdcompetities straat en zetten van seizoen 2010-2011 en ook dit jaar is hij één van de favorieten voor het kampioenschap. In teamverband won Lars vorig jaar de NKB-cup op het veld, samen met Carlijn, Karin, Pim & Roel.

Dit jaar maakte hij zijn debuut in de herencompetitie. Op de straat schiet hij in het 2e, samen met Rudie Nijhuis, Paul Busscher en Frans Hoek en op het veld schiet hij eveneens in het 2e, samen met Peter Kemperink, Roel Vreman en natuurlijk zijn pa. Op het veld kunnen ze zelfs nog kampioen worden. Al met al gaat Lars een glansrijke toekomst tegemoet.

Lars zijn grote voorbeeld binnen de klootschieterssport is natuurlijk (Lars: Als ik nu pa niet noem krijg ik geen eten meer in huis, dus pa haha. ) dus zijn vader, maar ook Joop en Jeroen Oude Avenhuis omdat zij zich veel inzetten voor de jeugd en voor de vereniging. Elke week staat de stand weer keurig netjes bijgewerkt op de site.

Naast actief klootschieter, is Lars sinds dit jaar ook actief als bestuurslid in de Oranjestichting Harbrinkhoek/Mariaparochie namens KV Niej Haarbig. Moeder Anja is zelf alweer 3 jaar voorzitster van deze stichting en zij heeft Lars hier ook voor geënthousiasmeerd. 

Een echte toekomstwens  heeft Lars niet. Zijn wens, en hieruit blijkt dat Lars een echt verenigingsmens is, is dat hij hoopt dat er nog een beetje meer jeugd bij de vereniging komt zodat ook de komende jaren Niej Haarbig een mooie vereniging kan blijven.

5 Reacties op “Even voorstellen april 2012”

 1. Lars zegt:

  Hallo Jeroen,
  Echt een heel mooi stukje geworden, bedankt daarvoor!

  Groetjes!

 2. Jeroen zegt:

  Hey Lars,

  Ik wist dat je een populaire jongen was, maar zo populair, dat wist ik niet. Je hebt nu al voor een nieuw bezoekersrecord gezocht. De site is al 73x bezocht en 59 unieke bezoekers, jou pagina is al 66x gelezen. En de dag is nog niet om. super

 3. Wim Hartlief zegt:

  Hallo Lars,
  Dat je al heel jong mee liep op de klootschietbaan tijdens de straat competitie
  en het klootschieten met de paplepel ingegeven is kan ik met stelligheid beamen.
  De zondag was het voor je moeder en broertje een dag om lekker uit te slapen maar jij niet jij ging met je vader mee de klootschietbaan op.
  En als je niet in de weg liep en je goed gedragen had mocht je na de wedstrijd ook zelf een paar maal klootschieten.
  Dat was voor jou reden genoeg om goed naar je vader te luisteren.
  Geen wonder dat je daarna zelf fanatiek bent gaan klootschieten.
  Tot ziens op de baan,
  Wim

 4. Stijn Masselink zegt:

  Hallo Jeroen,

  Wat raar dat z’n broer ook toevallig Lars heet, maar ik weet beter.

  Groetjes Stijn

 5. Gerard Hutten zegt:

  Hoi Lars.
  Geweldig wat jij allemmal al doet. Het is een heel verhaal geworden. Actief zoals ik de Masselinks heb leren kennen. Oppakken wat er ligt en doen wat er afgesproken is. Ik ben er van overtuigd dat jij je doelen wel zult waarmaken. Wat de toekomst voor jouw studie betreft zit je wel goed. Er zijn altijd
  misdaders, moordenaars, wetsovertreders enz. geweest en die zullen er ook wel blijven. Dus dat zit wel goed.
  Ik wens je dan ook voor de toekomst veel succes met je studie en uiteraard met je werk en vooral veel succes met onze mooie klootschieters sport en ik hoop dat ik nog mag mee maken, dat jij met de E.K.meeschiet. Hou Niej Haarbig in de toekomst hoog en
  ik ben er van overtuigd dat jij hierbij zeker zult bijdragen.

  Met vriendelijke sportgroeten

  Gerard.

Plaats een reactie

is Verplicht