Even voostellen oktober 2012

Deze maand in “Even voorstellen”: Gerard Hoek

Gerard is geboren op 28 mei 1972 (40 jaar). Al sinds zijn 23e is hij samen met zijn grote liefde Boudien Pross en samen hebben zij 2 geweldige jongens Daan en Ruben, beide op dezelfde dag geboren in 2009. Gerard woont aan de Ootmarsumsestraat tussen Mariaparochie en Almelo in. Het is bijna een familiestraat, links naast hem wonen zijn ouders en rechts naast hem zijn broer Bertie en een huis verder Frans.

Gerard mag graag thuis zijn, een echt familiemens. Lekker ravotten met de kleine mannetjes, klussen in en om de woning en Boudien bijstaan daar waar nodig. Dat Gerard erg handig is blijkt wel uit de diverse verbouwingen die hij de laatste jaren in en om het huis heeft uitgevoerd, een echte klusser (net z’n vader). Naast tijd voor zijn gezin mag hij ook graag voetbal kijken op de tv.

Zijn schoolcarrière is Gerard begonnen op de Alphonsusschool te Mariaparochie gevolgd door de Don Bosco School. Na deze met goed gevolg doorlopen te hebben studeerde hij verder aan de St. Paul in Almelo, waar hij de LTS volgde, richting Constructie/Bankwerken. Na deze studie afgerond te hebben is Gerard gaan werken. Uiteindelijk is hij in 1991 bij GS Metaal in Vriezenveen aan het werk gegaan en hier werkt hij nog steeds met veel plezier als productiemedewerker.

Sinds 1999 is Gerard al lid van onze vereniging, ondertussen dus alweer 13 jaar. Gerard is met de klootschieterssport in aanraking gekomen via zijn broer Frans. Frans was al lid en Gerard zocht naar een moment van ontspanning in de week, zodoende dat hij besloot ook te gaan klootschieten. Gerard schiet dit jaar mee in ons 2e team, samen met Rudi Nijhuis, Lars Masselink & Brian Oude Steenhof. In de hoogste klasse van de zondagmorgencompetitie wil hij proberen zo hoog mogelijk te eindigen dit jaar.

Echt grote prijzen heeft hij nog niet gehaald, een keer kampioen met z’n team tijdens een slottoernooi, een 3e plaats met het afvalsysteem, maar Gerard vindt meedoen belangrijker dan winnen, het gaat vooral om het plezier dat hij heeft en de ontspanning.

Gerard zijn grote voorbeeld binnen de klootschieterssport is toch wel Richard Vlierman, hij is een van de betere schutters van onze vereniging, waar nog menigeen iets van kan leren. Gerard zijn wens is dan ook om een nog betere schutter te worden en om ooit in het eerste mee te schieten, met de besten van onze vereniging.

Niet alleen als klootschieter is Gerard actief, ook is hij lid van onze Oud Ijzercommissie. Samen met zijn overige commissieleden is hij verantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse oud ijzeractie, gehouden op de eerste zaterdag na Pasen en erg belangrijk als inkomstenbron voor onze vereniging.

Gerard zijn toekomstwens: Nog heel veel jaren met veel plezier zondags op de klootschietersbaan te staan en erg rijk te worden.

1 reactie op “Even voostellen oktober 2012”

  1. richard zegt:

    hey kerel gewoon blijven trainen dan kom je er wel

    gr richard

Plaats een reactie

is Verplicht