Verenigingsactiviteiten

Jaarvergadering

De jaarvergadering van Klootschietersvereniging Niej Haarbig vindt jaarlijks plaats op de 1e of 2e zondag van januari bij Kampkuiper en begint om 13:30 uur. Voor deze jaarvergadering zijn alle leden van klootschietersvereniging Niej Haarbig uitgenodigd. Tijdens deze jaarvergadering worden zaken besproken als het jaarverslag van de secretaris, het jaarverslag van de penningmeester en vindt de bestuursverkiezing plaats. Daarnaast worden actuele zaken besproken als de lopende competities en de komende activiteiten en natuurlijk hebben de leden de mogelijkheid tot het stellen van vragen aan het bestuur. Ook wordt er stilgestaan bij de leden die ons ontvallen zijn.

 

Nieuwjaarsreceptie

De nieuwjaarsreceptie vindt aansluitend aan de jaarvergadering plaats. Deze vindt dan ook plaats bij Kampkuiper en begint om 15:30 uur. Voor de nieuwjaarsreceptie zijn alle leden, hun partners en ook hun kinderen uitgenodigd. Tijdens de nieuwjaarsreceptie worden de handen geschud en getoost op een gezond en gelukkig jaar. Als activiteit is er voor de basisschoolkinderen een leuke bingo met prijsjes en voor de seniorleden wordt er een loterij georganiseerd, waarbij men met de door hen zelf gekochte loten kan meedingen voor leuke prijzen, welke beschikbaar gesteld zijn door sponsoren en KV Niej Haarbig zelf. Traditiegetrouw wordt ook voor de inwendige mens goed gezorgd, er is voldoende te drinken en er wordt een heerlijk stamppotbuffet geserveerd. De avond komt ten einde rond 20:00 uur. 

 

Slot Barbecue

Aan het eind de herencompetitie, wordt als afsluiting jaarlijks een zeer gezellige barbecue georganiseerd. Deze barbecue vindt altijd plaats na afloop van het slottoernooi op de straat. De middag begint rond 13:00 uur en eindigt meestal rond 17:00 uur. Het hele jaar door doen de teams hun uiterste best het kampioenschap binnen te halen en voor hen die dit lukt, is deze middag extra leuk, want zij kunnen dan door de hele vereniging gefeliciteerd worden. Voor deze middag zijn alle leden met hun partners en kinderen uitgenodigd. Er wordt goed gezorgd voor de innerlijke mens waarbij er altijd heerlijke salades en barbecuevlees geserveerd wordt.

 

Familiedag

Één van de mooiste feesten die door de vereniging georganiseerd worden is toch wel de familiedag. De organisatie is deze dag in handen van maar liefst 2 commissies, te weten de activiteitencommissie en de wedstrijdcommissie. De familiedag wordt jaarlijks georganiseerd als afsluiting van de vakantie en als start van het nieuwe klootschietseizoen op de 3e of 4e zondag van augustus. Deze middag begint meestal rond 12:30 uur met allerlei familiespelletjes, die natuurlijk enigszins met klootschieten te maken hebben. Dan rond de klok van 15:00 uur is het spelletjesprogramma afgelopen en is er tijd voor een drankje………………..En, een familiedag is geen familiedag wanneer er niet ook gebarbecued wordt. Coop Brughuis uit Harbrinkhoek levert jaarlijks 2 grote barbecues en heerlijke barbecuepakketten welke bijzonder goed smaken. Tussen het barbecueën door wordt door de wedstrijdcommissie voor de jongens, de meisjes, de dames en afsluitend voor de heren het traditionele afvalsysteem georganiseerd. Er wordt tegen elkaar geschoten en diegene die het minst ver is gekomen, die valt af, waarna er uiteindelijk in elke categorie 1 winnaar uit komt. De winnaars verdienen met hun prestatie dan een leuke prijs. Zo rond de klok van 18:00 uur als iedereen goed verzadigd is, is de familiedag ten einde en keert iedereen weer huiswaarts.

 

NKB-cupfeest

Op sportief gebied doet onze vereniging goed mee, niet alleen regionaal, maar ook op landelijk niveau.  Voor teams organiseert de Nederlandse Klootschieters Bond de zogenaamde NKB-cup. Deze wordt verschoten op het veld en op de straat en hieraan kunnen jeugdteams, damesteams en herenteams deelnemen. Middels een knock-out systeem gaat de winnaar telkens een ronde verder, waarna men hopelijk de finale bereikt. Er gaat geen jaar voorbij of Niej Haarbig staat met een of meerdere teams in de finale, waarbij het ook geregeld voorkomt dat de finale gewonnen wordt. Zodra er een team in de finale staat dan gaan we zoveel mogelijk supporters naar de finalewedstrijd om ons team aan te moedigen. Of men de finale nu wint of niet, het behalen van de finale is al een prestatie op zich. Na afloop keren terug naar ons thuishonk, Restaurant Kampkuiper, met of de 1e, danwel de beker voor de 2e  plaats. Onder het genot van een drankje en een bord heerlijke patat met een gehaktbal wordt er dan nog eens gezellig nagepraat over die bijzonder dag. De NKB-cupfinale vinden jaarlijks op vaste data plaats, de straatfinale op de laatste zondag van augustus en de veldfinale op de 2e zondag van september.

 

Feestavond

Op de 1e zaterdag van oktober vindt jaarlijks de feestavond plaats bij Restaurant Kampkuiper, welke aanvangt om 20:00 uur en weer afgelopen is rond 24:00 uur. Voor de feestavond zijn alle jeugdleden die van de basisschool af zijn en alle seniorleden met hun partners uitgenodigd. Op het programma staan jaarlijks enkele officiële gebeurtenissen. De prijsuitreiking van het afvalsysteem, de prijsuitreiking van het clubkampioenschap, maar ook de huldiging van de jubilarissen. Wanneer men 25, 40, 50 of 60 jaar lid is, dan men extra in het zonnetje gezet. De voorzitter houdt een leuke toespraak en men ontvangt een oorkonde, een plaquette en voor de partner is er een mooie bos bloemen. De avond wordt vervolgens feestelijk voortgezet, waarbij een band of zanger voor het muzikale vermaak zorgt. Tussendoor worden de aanwezigen een hapje aangeboden en is er volop te drinken. Bijzonder aan deze avond is de loterij. Naast de prijzen die door de sponsoren en KV Niej Haarbig beschikbaar gesteld worden, is het de bedoeling dat alle leden per stel ook een prijsje meenemen met een waarde van ongeveer € 10,-. De leden kunnen vervolgens loten kopen en de gelukkigen, die gaan naar huis met mooie prijzen. Als afsluiting van de avond wordt er een kopje koffie geserveerd met een broodje beenham, waarna iedereen altijd met veel plezier terugkijkt op een geweldige avond.

 

Jeugdmiddag

Voor onze jeugdleden die naar de basisschool gaan organiseert de jeugdcommissie een leuke jeugdmiddag. De jeugdleden zijn niet uitgenodigd voor de feestavond, en hebben daardoor recht op hun eigen feestje. Elk jaar probeert de jeugdcommissie weer een leuke middag te organiseren. Van een middag bij de Morskieft tot een dag naar Slagharen of een andere speelgelegenheid, alles is mogelijk. Er is niet echt een vaste datum waarop de jeugdmiddag plaatsvindt, dit kan zijn in het voorjaar, maar ook in het najaar, afhankelijk van de te organiseren activiteit. Maar dat er voor de jeugd wat georganiseerd wordt staat vast, want wie de jeugd heeft, die heeft de toekomst.

 

60+middag

Natuurlijk worden ook de veteranen niet vergeten, zij hebben onze vereniging groot gebracht en hebben jaren lang klaar gestaan bij tal van activiteiten. Niet alle veteranen komen op de feestavond, het geluid is te hard, het is te druk of er zijn andere redenen. Daarom organiseert KV Niej Haarbig speciaal  voor hen jaarlijks een eigen activiteit. Dit kan zijn een kookworkshop bij Kookrijk, maar ook andere activiteiten zijn denkbaar, afgestemd op de leeftijd van deze groep leden. Ook hier is geen vaste datum voor.

 

Alle activiteiten worden volledig door de vereniging betaald.

Door de grote betrokkenheid van de leden bij jaarlijkse oud ijzer inzamelingsactie is het mogelijk alle activiteiten kosteloos aan te bieden.


Plaats een reactie

is Verplicht