Even voostellen november 2012

Deze maand in “Even voorstellen”: Rob Scholten

Rob is geboren op 8 juni 1989 (23 jaar) en is de oudste en enige zoon in het gezin van Jos en Agnes Scholten. Hij heeft 2 zussen, Ellen (25 jaar) en Karin (18 jaar) en woont nog thuis op de boerderij aan de Walboersweg in Harbrinkhoek. Wel heeft hij de liefde al gevonden want sinds zo’n 4,5 jaar heeft Rob verkering met Inge Kamp. 

Wat Rob zoal in het dagelijks leven doet heeft alles te maken met de boerderij en koeien. Rob heeft een duobaan: 40 uur per week werkt hij als vertegenwoordiger bij Genes Diffusion BV uit Ommen, dit doet hij al sinds september 2010. Dit bedrijf verkoopt sperma van verschillende stieren. Rob werkt 20 uur per week op kantoor en de andere 20 uur gaat hij de boer op om het sperma te verkopen. Zijn werkgebied is Twente en Salland. Zijn andere baan, dat is natuurlijk het werk thuis op de boerderij. Hier helpt hij pa Jos en opa bij allerhande activiteiten. Dat Rob een druk baasje is en veel werkt dat blijkt wel weer.

Rob heeft toch nog tijd voor wat hobby’s. Hij voetbalt elke zondagochtend in het 2e team van MVV ’29. Daarnaast beoordeelt hij vee tijdens veekeuringen en voor wat extra ontspanning is uitgaan ook een aangename bezigheid. Mocht hij dan toch nog tijd over hebben, dan vermaakt hij zich met een aangenaam potje voetbal kijken op de televisie.

Hoe is Rob eigenlijk zijn carrière begonnen? Zoals iedereen in Harbrinkhoek heeft ook Rob de groepen 1 t/m 8 doorlopen op de basisschool, de St. Alphonsus in Harbrinkhoek. Vervolgens heeft hij met goed gevolg de St. Canisius in Almelo doorlopen en ging hij daarna naar een school waar hij een gerichtere studie kon volgen. Een studie die hem nog beter kon voorbereiden op het werk later, hij ging naar de AOC-oost in Almelo. Na ook deze doorlopen te hebben, was het zaak om nog één beroepsgerichte opleiding te volgen, De Associate Degree Melkveehouderij op het Van Hall Larenstein te Leeuwarden. Dit was een eenjarige opleiding welke hij ook met goed resultaat heeft afgesloten. Vervolgens is Rob aan het werk gegaan.

Klootschieten, dit doet Rob al een tijdje. Toen hij een kloot kon “beuren” en dat was waarschijnlijk dus in 1997 is Rob bij het klootschieten gegaan. Rob was toen 8 jaar en is dus alweer 15 jaar lid van onze vereniging. Het begon allemaal met zijn vader Jos, toen nog lid van de Nieuwbouw en Hans Kienhuis. De herencompetitie werd in die tijd nog ’s middags gespeeld en Rob mocht altijd mee om te kijken. Dit vond hij zo mooi dat hij (en uiteindelijk ook zijn zussen) bij het klootschieten is gegaan. Zoals hij zegt: “het is hem met de paplepel ingegeven”.

Momenteel schiet Rob niet actief in een competitieteam mee. Voetballen is een andere hobby van hem en 2 tegelijk dat gaat helaas niet. Mocht hij vrij zijn van de voetbal dan is hij veel te vinden op de baan, want hij is een geliefd invaller.

Wel laat Rob zich meten op het hoogste niveau, hij maakt al jaren deel uit van de Nederlandse Kernploeg op het veld en ook dit jaar hoopt hij zich hierin te handhaven. Voorwaarde is wel dat hij zich tijdens de Champions Tour boven in het klassement begeeft, maar dit hoeft gezien zijn capaciteiten geen problemen op te leveren. Daarnaast is Rob natuurlijk ook altijd met de Nederlandse Kampioenschappen van de partij en heeft al diverse titels op zijn naam kunnen schrijven.

Zijn mooiste prestatie heeft Rob dit jaar geleverd tijdens het Europees Kampioenschap in Italië, hij werd toen 3e op het veld, een topprestatie. Daarnaast is hij al jaren regerend kampioen op het onderdeel zetten. Afgelopen jaar wist hij een afstand neer te zetten van maarliefst 95,08 meter, veruit het verst.

Gevraagd naar zijn voorbeeldpersoon binnen de klootschieterssport geeft Rob wel een heel mooi antwoord, deze heeft hij namelijk niet. Hij heeft respect voor alle mensen die zich vrijwillig in zetten voor de vereniging en de sport, want zonder deze mensen kom je nergens. Deze uitspraak is kenmerkend voor Rob, altijd rustig en nuchter en hart voor de sport.

Momenteel is Rob (nog) niet actief in een commissie of bestuur, maar wat niet is, kan altijd nog komen.

Als toekomstwens spreekt Rob uit: gezond en gelukkig blijven. Dit is een geweldig streven en dit gunnen wij hem dan ook van harte.

Het volgende wilde Rob nog wel graag kwijt: zijn ervaring tijdens het afgelopen Europees Kampioenschap in Italië:

In mei is Rob samen met Rudie Nijhuis, Frans Hoek, Richard Vlierman, Peter, Ingrid en Tom Kemperink en zijn vriendin Inge Kamp afgereisd naar Pesaro in Italië, naar het EK klootschieten. Eenmaal aangekomen waren Gerard & Annie Hutten daar ook en een stukje verderop zaten Hennie en Erna Lesker op de Camping.

Na een wat rare busreis zijn zij woensdag 16 mei aangekomen in Pesaro. Na de koffers afgeleverd te hebben op hun hotelkamer zijn zij op zoek gegaan naar het dichtstbijzijnde kroegje. ’s Avond na het avondeten in hotel (waar de mensen heel erg vriendelijk waren), hebben ze het kroegje van het eigen hotel even bezocht. Ook Hennie en Erna kwamen daar nog even langs.

Donderdag werd er getraind door Tom op de straat en door Rob en Richard op het veld. Vrijdag was het zetten.

Zaterdag was de dag dat het moest gebeuren, en dit lukte Rob. Met een bronzen plak was hij zeer tevreden. Op de zondag werd Tom aangemoedigd op de straat.

Het mooiste van deze dagen vond Rob dat zij (Niej Haarbig), één vereniging zijn. Het is altijd gezellig en er wordt mooi “geouwerhoerd”. Het is gewoon geweldig om met deze mensen zo’n EK mee te maken.

1 reactie op “Even voostellen november 2012”

  1. Tom Kemperink zegt:

    Mooi stuk Rob (en Jeroen)!
    Was idd geweldige kampioenschap, moeten we nog maar een keer weer doen!:P

Plaats een reactie

is Verplicht