Verenigingswedstrijden

Afvalsysteem

Het afvalsysteem van KV Niej Haarbig is een toernooi wat gespeeld wordt middels een wedstrijdschema aan de hand van een handicap berekening. Elke speler wordt door de wedstrijdcommissie ingeschat op zijn/haar prestatieniveau. Hieraan wordt dan een bepaald aantal schoten gekoppeld, waardoor de mindere schutters net zoveel kans hebben als de toppers om het toernooi te winnen.

Het afvalsysteem begint meestal in april en de finale vindt plaats in juni. Er wordt geschoten in vier categorieën: jongens, meisjes, heren en dames. De wedstrijddata worden vooraf bepaald door de wedstrijdcommissie, waarbij de seniorleden altijd schieten op de dinsdagavond en de jeugd op de maandagavond.

De winnaar van het afvalsysteem bij de jeugd wordt direct na afloop van de finale gehuldigd. De winnaar bij de senioren wordt gehuldigd tijdens de feestavond.

 

Clubkampioenschap

Voorafgaand aan de feestavond wordt jaarlijks het clubkampioenschap verschoten, waaraan alle leden deel kunnen nemen. Volgens een vooraf bepaalde handicap wordt bepaald hoeveel schoten iedereen mag doen, waarna het de bedoeling is om een zo groot mogelijke afstand af te leggen. Deze wedstrijd vindt altijd plaats op de Niej Haarbigbaan (Witteveenseweg te Geesteren) en start om 14:00 uur. Diegene die de grootste afstand af weet te leggen wint de Brughuisbokaal (dames) of de Kampkuiperbokaal (heren) en wordt ’s avonds gehuldigd.

Plaats een reactie

is Verplicht