Even voorstellen oktober 2011

Mijn naam is Jeroen Oude Avenhuis, ondertussen 31 jaar oud, sinds 2 jaar getrouwd met Jolanda Oude Avenhuis-Nijkamp en sinds vorig jaar 3 november de trotste vader van een geweldige zoon, genaamd Teun. Ik woon samen met mijn gezin in Almelo aan het Biljoen op Schelfhorst, op steenworp afstand van mijn ouderlijk huis aan de Ootmarsumsestraat. Dus lekker dicht bij pa en ma.

Voor de dagelijkse kost werk ik bij VDZ in Hengelo, hier ben ik commercieel/administratief medewerker op de afdeling Zorg en Inkomen, oftewel Hypotheken, levensverzekeringen en lijfrenteverzekeringen. Ik werk hier al sinds 2006 en hoop hier nog jaren te werken.

Mijn vrije tijd besteed ik aan m’n gezin, lekker samen op de bank, wandelen of fietsen. Ook familiebezoek vindt ik erg belangrijk en ik kom dan ook zo’n 3 a 4 keer per week bij m’n ouders. De zomerdag staat altijd in het teken van lekker barbecueën en genieten, buiten van een lekker pilsje. Naast al deze activiteiten neemt het klootschieten ook een belangrijke plek in in m’n leven.

Klootschieten is mijn lust en mijn leven, en hoe kan het ook anders met een opa die aan de wieg heeft gestaan van deze verenging in 1952 en een vader die een bijzonder fanatiek klootschieter is. Het is me met de paplepel ingegoten. Al sinds 1986 ben ik lid van deze vereniging en daarom vier ik dit jaar mijn 25 jarig jubileum.

De klootschieterssport betekent erg veel voor mij. Ik speel dit jaar in het 6e team, samen met m’n vader, m’n oom, Hans onze voorzitter en de veteranen van onze vereniging. Niet alleen ben ik actief op de baan ook ben ik actief achter de schermen in diverse commissies en besturen.

Zo ben ik penningmeester van onze vereniging en zit ik in de activiteitencommissie, de bingocommissie en de Pers & propagandacommissie. Daarnaast zit ik met m’n vader in het jeugdbestuur van Midden Twente en ben ik namens de afdeling afgevaardigde in het bondsbestuur van de NKB. Hier ben ik tevens vice-voorzitter. Tevens heb ik op klootschietgebied m’n trainers-, scheidsrechter- en jeugdbegeleidersdiploma behaald. Kortom, dit is mijn sport.

Als klootschieter behoor ik echter niet tot de toppers. Mijn beste prestaties zijn een 3e plek op een NK op de straat en een 2e plek in de NKB-cup bij de jeugd. Maar meedoen is belangrijker dan winnen, en plezier staat voorop.

Ik heb al bij diverse bijzondere wedstrijden aanwezig mogen zijn. Zo ben ik bij de laatste 4 grote internationale wedstrijden geweest en zo naar Italië, Ierland en Noord Duitsland geweest. Als je praat over spectaculair klootschieten en bijzondere ervaringen, dan was het tijdens deze wedstrijden wel.

Ik ben trots om lid van deze vereniging te zijn. Alle leden dragen hun steentje bij binnen de vereniging. Is het niet in een commissie, dan is het wel bij de oud ijzeractie of de wekelijkse bingo. Samen maak je een vereniging sterk, en daar zijn wij als Niej Haarbig goed in.

Dit was mijn “even voorstellen”

Plaats een reactie

is Verplicht