Even voorstellen november 2011

Hennie LeskerDeze maand in “Even voorstellen”: Hennie Lesker.

Hennie is geboren op 20 augustus 1954, (57 jaar) en dus een man met veel levenservaring. Op 13 juni 1980 is Hennie getrouwd met zijn Erna en samen hebben zij 3 kinderen gekregen: Carien, Tim & Susan.

Naast klootschieten is Hennie vaak terug te vinden in zijn tuin, rondom zijn vijver en op de fiets. Als het weer wat kouder wordt, zoekt Hennie af en toe de sneeuw op, bindt zijn skies onder en maakt de pistes onveilig. De sporten die hij volgt op de tv zijn het voetbal en het wielrennen.

In het dagelijks leven is Hennie uitvoerder bij Rollecate Group BV te Staphorst. Hij werkt hier al sinds 2003. In 1986 is hij begonnen bij Front team wat later is overgenomen door Rollecate. Hij reist het hele land door en is vaak ‘s ochtends al vroeg op stap. Sinds enige tijd is toch wat vaker thuis te vinden. Na de sluiting van de vestiging in Almelo heeft Hennie nu zijn kantoor thuis.

Zijn opleiding heeft Hennie gevolgt aan de LTS (St. Paul) en vervolgens de MTS, beide in Almelo. Hij heeft geleerd voor timmerman, opzichter/tekenaar en heeft ook zijn aannemersdiploma behaald.

Al op zeer jonge leeftijd kwam Hennie in aanraking met de klootschieterssport, wat wil je ook anders als de straatbaan van de plaatselijke klootschietersvereniging voor je huis langs loopt. Hij begon dan ook bij De Krommendijk, echter toen er steeds meer gebouwd werd in de Krommendijk werd de ruimte steeds beperkter. Steeds meer leden haakten af en op een gegeven moment ergens in augustus 1979 maakt Hennie samen met zijn broer Gerrit de overstap naar KV Nieuwbouw, wat vervolgens in 2002 weer fuseerde met KV Harbrinkhoek tot het huidige Niej Haarbig. Hennie is dan 32 jaar lid van onze vereniging, hij beoefent de sport echter al veel langer.

Momenteel schiet Hennie in het 3e team van Niej Haarbig waar hij een constante factor is, altijd goed gemutst en altijd gedreven. Dit blijkt dan ook wel uit de prestaties uit het verleden, zowel op persoonlijk vlak als in teamverband heeft Hennie al vele prijzen behaald. Bekerwedstrijden, teamcompetities en zelf de NKB-cup heeft hij al eens gewonnen, een verdienstelijk klootschieter dus.

Op de vraag wie zijn grote voorbeeld is, antwoorde Hennie: Henk Timmerhuis. Henk is helaas te vroeg overleden, maar was voor Hennie de grote initiator achter de veldbaan van Midden Twente en het Clubgebouw Veldzicht.

Klootschieten doet Hennie omdat hij het een leuke, gezellige sport vindt. Je kunt het langblijven doen en je blijft goed in beweging.

Naast het actieve klootschieten is Hennie ook zeer actief op bestuurlijke niveau. Als voorzitter van Midden Twente heeft hij de regie goed in handen en als ook de handen uit de mouwen gestoken moeten worden, is Hennie altijd van de partij. Daarnaast is Hennie tevens belast met het controleren van alle wedstrijdformulieren en verantwoordelijk voor eventuele afgelastingen. Hennie is tevens goed op de hoogte van alle spelregels, dat moet ook wel als offiecieel scheidsrechter bij de NKB. Ook op het gemeentehuis in Tubbergen is Hennie vaak te vinden, hij is namelijk afgevaardigde namens de klootschieterssport in de sportraad van de gemeente Tubbergen, wat best veel werk en verantwoordelijkheden met zich mee brengt.

De toekomstwenst van Hennie is om gezond te blijven, op naar de 100 jaar.

Hij vindt het belangrijk positief in het leven te staan en dat iedereen een steentje wil bijdragen voor de klootschieterssport in het algemeen en in het bijzonder voor Niej Haarbig.

Plaats een reactie

is Verplicht