Even voorstellen december 2011

Deze maand in “Even voorstellen”: Brenda Haselbekke

Brenda is geboren op 28 september 1981 (30 jaar) en is al 13 jaar samen met haar vriend Vincent. Ze zijn samenwonend en hebben een leuk huis in Harbrinkhoek.

Brenda is een echte sportfanaat, ze besteedt dan ook een groot gedeelte van haar tijd aan sport. Naast klootschieten geeft zij RPM (Spinning) lessen bij Sportcentrum Studio Sport te Tubbergen en voetbalt zij in het 1e dameselftal van MVV ’29, kortom ze doet alles voor een goede conditie.

Naast actief sporten, volgt ze standaard elke zondagavond het eredivisie voetbal bij Studio Sport. Ook volgt ze alle grote tennistoernooien en geniet ze enorm van de Olympische Spelen.

Naast alles wat met sport te maken vindt Brenda tijd met familie en vrienden ook erg belangrijk, de tijd die ze nog overheeft probeert ze zoveel mogelijk met hen door te brengen.

In het dagelijks leven is Brenda sinds 2002 werkzaam als docent bij Scholengemeenschap St. Canisius in zowel Tubbergen als Almelo. En hoe kan het ook anders, Brenda doceert daar LO (Lichamelijke Opvoeding) & BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij). Dit laatste vak geeft zij zelfs ook in het Engels.

Zelf is ze haar opleiding begonnen op de St. ALphonsusschool te Harbrinkhoek gevolgd door een Havo-opleiding aan het St. Canisius te Almelo. Ze heeft vervolgens doorgestuurd aan het HBO Calo (Christelijke Academie voor Lichamelijke Opvoeding) en ze heeft een 3-jarige studie Engels gevolgd.

Brenda kwam op jonge leeftijd al in aanraking met de klootschieterssport, het is haar met de paplepel ingegoten. Hoe kan het ook anders met een vader en moeder die zelf ook actief aan klootschieten doen en een zus net zo fanatiek als zij zelf. Aloys En Ria namen hun mee naar elke jeugdcompetitiewedstrijd. Op haar 7e werd Brenda, net als haar zus Monique, lid van KV Harbrinkhoek, dat later in 2002 fuseerde met KV Nieuwbouw tot KV Niej Haarbig.

Doordat Brenda zeer sportief aangelegd is, beoefent zij de klootschieterssport op hoog niveau. Naast meerdere keren Nederlands kampioen te zijn geworden bij jeugd en diverse podiumplaatsen te hebben behaald bij de senioren, gaat zij ook op internationaal terrein de strijd aan met de Ieren, de Duitsers en de Italianen. Ze heeft al aan 3 Europese Kampioenschappen deelgenomen (2x Duitsland en 1x Ierland), helaas is ze hier nog niet in de prijzen gevallen. Haar ultieme doel dit jaar is om zichzelf te selecteren voor het EK Italië in 2012.

Deelname aan het EK probeert ze af te dwingen tijdens de selectiewedstrijden, de Grolsch Champions Tour. Omdat veel van haar tijd al opgaat aan een sportieve invulling beperkt ze zich tot de individuele wedstrijden. Er is één toornooi waaraan ze in teamverband deelneemt, de NKB-cup. Ook dit gaat niet onverdienstelijk, want vele malen is de finale al behaald.

Gevraagd naar haar grote voorbeeld binnen de klootschieterssport geeft ze als antwoord: haar vader, omdat het zo’n goede aanwijzer is.

De toekomstwens van Brenda is om een gezond leven te leiden met enorm veel leuke activiteiten en lieve en leuke mensen om haar heen. Dat ze later groot en sterk mag worden.

Plaats een reactie

is Verplicht