Even voorstellen januari 2012

Deze maand in “Even voorstellen”: Leonie Vreman

Leonie is geboren op 23 augustus 1999 (12 jaar) en woont natuurlijk nog gezellig thuis met vader, moeder, zus en 2 broers. Ze woont aan één van de mooiste straten van Almelo, de Gravenallee.

Dat leonie plezier heeft in het leven dat is voor iedereen altijd duidelijk. Waar je haar ook tegenkomt, ze is altijd vrolijk, lacht altijd en super vriendelijk.

Leonie vindt sporten leuk, maar lekker thuis zijn is ook een grote hobby van haar. Je vindt Leonie dan ook vaak met een boek, want lezen is één van haar hobby’s, maar ook tekenen vindt ze erg leuk om te doen. Daarnaast is ze net zoals alle kinderen geregeld terug te vinden voor de televisie of de computer. Dat de familie Vreman vaak geniet van lekker eten is mede te danken aan Leonie, want koken en bakken, dat kan ze als de beste, dat kan ook niet anders met haar moeder als grote voorbeeld. Ook op de boerderij steekt ze regelmatig de handen uit de mouwen, ze helpt haar vader dan in de stal of ergens anders waar ze kan helpen.

In de sport heeft ze 3 passies, natuurlijk het klootschieten, maar ook korfbal kan ze erg goed. Ze speelt bij AKC in C1. En als echte Almelose is ze één van de grootste fans van Heracles Almelo. Ze is elke thuiswedstrijd te vinden in het stadion om “haar”  cluppie aan te moedigen.

Door de week gaat Leonie naar school, naar het Pius X collega waar ze de gemengde theoretische leerweg volgt. Ze is een echte brugsmurf, want ze is afgelopen jaar afgestudeerd aan de basisschool en zit nu in de 1e klas van het voortgezet onderwijs.

Leonie is al weer een tijdje lid van onze vereniging, sinds 2006. Nadat eerst haar broers Roel en Stefan gingen klootschieten, vervolgens moeder Ada, kon het natuurlijk niet anders dat ook Leonie met het klootschietvirus werd besmet. Ze ging een paar keer mee naar een jeugdcompetitiewedstrijd en vond dit zo leuk, dat zij zelf ook wel eens wilde gooien, en van het één kwam het ander. Sindsdien is ze (bijna) elke jeugdcompetitiewedstrijd aanwezig. Met haar jonge leeftijd heeft ze het al ver geschopt, want zij schiet tevens in ons 1e damesteam.

Dat ze kan klootschieten, dat heeft ze al diverse keren bewezen. In de jeugdcompetitie won ze al de volgende prijzen: 3e op het veld en 2e bij het zetten in 2008, 2e op de straat, het veld en het zetten in 2009, 2e op de straat en het zetten en kampioen op het veld in 2010 en 2011.

Ook op nationaal niveau heeft ze haar krachten al eens gemeten met de top van Nederland. In 2011 werd ze 10e op het veld, en ze werd ook al eens 7e. En binnen de vereniging, ja ook daar heeft ze al diverse prijzen gewonnen. Ze is nog jong, dus vele prijzen zullen nog volgen.

Haar grote voorbeeld binnen de klootschietterssport zijn 2 personen: Silvia Lansink en Annie Hutten. Zij geven haar goed en duidelijk uitleg met de damescompetitie en gooien ook nog eens heel goed.

Een echte toekomstwens  heeft Leonie niet, maar dat ze gezond, gelukkig en oud mag worden, dat is ieders wens. Wat ze later wil worden, dat is zelfs voor Leonie nog een raadsel, de tijd zal het leren.

4 Reacties op “Even voorstellen januari 2012”

 1. Jeroen Oude Avenhuis zegt:

  Hey Leonie,
  Ik hoop dat je het een leuk stukje tekst vindt. Zo leren onze leden je eens goed kennen.
  Groetjes,
  Jeroen

 2. Thea Löwik zegt:

  Hoi Leonie,

  Nou zo te lezen heb je een geweldig leuk leventje. Wat wil je nog meer. Geniet ervan. Wij kennen jou ook niet anders als een leuke vrolijke en spontane meid. Houden zo! Groetjes van Marieke en Matthijs.
  Tot ziens.

 3. Leonie Vreman zegt:

  Haai,
  Jeroen
  Het stukje is heel leuk geworden
  en Marieke en matthijs
  Haha dankejwel :D

 4. Silvia Lansink zegt:

  Hoi Leonie,

  Wat zie ik. Weer de arm in het Gips????
  Wat een leuk stukje om te lezen. En natuurlijk voel ik me zeer gevleid. Dank je wel. Op naar de damescompetitie, lekker klootschieten…

  Groetjes Silvia Lansink

Plaats een reactie

is Verplicht